Arapası

* İçimizde bilenler vardır, açıköğretim sınav haftasına girmiş bulunmaktayız.. Aylardır kurslara gittik geldik, testlere hazırlık için çalıştık durduk, bu arasınavda ne b.k yiyeceğiz merak ediyorum.. Bakıyorum etrafa dersanede, herkes bir stres içinde, herkes bir çalışma derdinde.. Acaba diyorum ben mi bu kadar az önemsiyorum şu mereti ? Sanırım bu sorunun cevabı evet..
* Soruların cevapları demişken, bu aralar fena halde uyuz olduğum bir durum var. Sınav test usulü olduğundan mütevellit, 5 adet seçenek veriyorlar önümüze soru başına.. A B C D E demişler bu işi yapanlar ama, aslında onlar abcde değil.. Onlar; Adana Bursa Ceyhan Denizli/Diyarbakır Edirne.. Evet, hepimiz biliyoruz bunu yalan yok.. Peki Kim koymuş abi bu isimleri ? Herkese nasıl öğretmiş ? Çok büyük marifet gerçekten, bulan kişiyi tebrik ediyorum..
* Biraz açalım.. Bu 5'linin içinden göze en çok çarpanı, torpilli diye düşündüğümüz şık olan Ceyhan mesela.. Kendisi Adana gibi, Bursa gibi, Denizli/Diyarbakır gibi, Edirne gibi bir şehir olmamakla beraber, aynı zamanda A şıkkındaki Adana'nın da bir ilçesi.. Şu saniye kıllanıyoruz mevzuya.. Sonra, Düz mantığı kuralım hemen.. Ceyhan, Adana'nın İlçesi olduğuna göre; örneğin bir problemin doğru cevabı C(ceyhan) ise, A(adana)'yı da işaretlesek doğru kabul edilmesi gerekiyor.. Ama edilmiyor ! ve bu bence haksızlıktır, yanıltmacadır..
* Haksızlık deyince aklıma geldi.. Tüketici hakları mevzusunu yıllar önce Erman Toroğlu ile saçma sapan reklamlar seyrederek öğrendik.. Bir çoğumuz belkide hala haberdar değil ama Erman'ın reklamları devam ediyor. Neyse, söyleyeceğim odur ki, Tüketici Hakları denen mevzu gerçekten işe yarıyor.. Çok kısa bir zaman içerisinde -1/2 Hafta- alınan ürün/hizmet ile ilgili verilen şikayet, sonuçlanıyor.. Postlarca anlattığım bir cep telefonu hadisem vardı, bugün itibarı ile tüketici mahkemesinden para iadesi kararını almış bulunmaktayım.. İnanılmaz mutlu oldum, huzur verdi.. :)
* Huzur veremeyen bir Nobre kaldı, en sonunda alıcam faber kasteli dayanıcam ümraniyeye.. Bir imza atmak bu kadar mı zor arkadaş.. İstemiyorum artık zaten atmasın da, tek korkum takımı bozacak adi herif.. Hala kaptan ayaklarına dolanıyor, uyuz olma dozajım sınırı aşıyor ve artık kendimi tutmayacağım..

finiş