Seçimler #9


Seçimler ile ilgili çok yorum yapmak mümkün, heryerde insanlar bildikleri oranda yorumlar yapıyor. Ama dünden bu yana takip ettipim bir durum var ki, seçileceğim kaygısı ile veya parti fanatizmi nedeniyle insanlar birbirlerini vurdular, vuruyorlar hala.. Son bilanço bugün Sabah'ın haberine göre 12 Ölü, 129 Yaralı..
Kimse üzerinde durmuyor, hatta "seçim kavgaları" olarak tüm haberlerde yer alıyor. Yok İstanbul'u kim almış, yok Akp'nin kalesi yıkıldı vs. şeklinde haberler okuyorum bunlar yerine.. Alt yazı ile geçiyor ölümler, yaralanmalar..
Ölenlerden 3 tanesi de muhtar adayı imiş.. Ağzım açık takip ediyorum geceden bu yana.. Belki o yaralılardan da kurtarılamayanlar olacaktır, fazlalaşacaktır ölen sayısı ama, belki 3 satırlık bir haber ile geçiştirilecek medyamız tarafından..
Ayrıca bir tane belediye başkanını veya parti başkanını da görmedik, çıkıp ölenler için konuşma yapsın, ne bileyim sakinleştirsin insanları.. Tersine, özellikle sandıklar sonuçlanmaya yakın iyice gerginliği arttırdılar.. Uzaktan bakınca çocuk gibilerdi, ülkenin ne kadar rezil bir halde olduğunu bir kez daha ortaya koydular.. Bir yandan Chp Genel Sekreteri kendisine gelen bilgileri aktardı, bir yanda İ.Melih Gökçek kendisine gelen bilgiler doğrultusunda açıklama yaptı.. Bu kendilerine bilgi veren gizli ama önemli insanlar ile gerçekten tanışmak isterdim.. Kimdir necidir bilemiyorum ama, seçimi başkanlar değil, bu arka plandaki adamlar götürdüler, kimse itiraz etmesin.. Bir ara da başbakan sahnedeydi, O da aynı lafları değiştire değiştire anlattı..
Sürekli oyunlar olduğundan bahsedildi, Melih Gökçek ile Chp Genel Sekreteri, Ankara'daki açılmamış sandıkların olduğu ilçelerden söz ederlerken bildiğiniz gibi partimizin kalesi konumundaki X ilçemizden oylar daha gelmedi gibi şeyler söylediler.. Biz de ekran başında, aynı ilçe ikisinin birden kalesi nasıl oluyor diye meraklandık.. Birisi 2 puanla bitireceğim diye meteorolojiye taş çıkarttı, diğeri 30'lu farklardan bahsetti..
Bu sırada, Tv kanalları mevzuya uyum sağlamış bir şekilde ayrı telden çalıyorlardı.. İşin tek resmi ağzı olması gerekmiyor mu, bu resmi ağızdan gelen açıklamaya göre insanların bilgilendirilmesi gerekmez mi anlamıyorum ama, Star %38 derken, Show'da %39.3 nasıl olabiliyor hayretler içerisinde kaldım ekran başında dün gece.. Hele Beyoğlu Belediye Başkanlığı, gece CHP'nin iken, sabah iş yerinde AKP'nin kazandığını görünce iyiden iyiye terelelli oldu bünye..
Son olarak 29 Mart 2009 Pazar Günü tarihe, aynı zabıtaya yarısı oy çalıyorlar, yarısı sahte oy getiriyorlar diye tekme tokat dalan parti mensuplarının görüldüğü, başkan adaylarının seçim kurulu bilgisayarlarını kucaklarken yakalanıp hakkında tutanak tutulduğu dedikodularının yayıldığı, elektrikleri kestiler verileri çaldılar diye ortalığı velveleye verenlerin, veri dedikleri şeyi bulmak veya değiştirmek için de elektriğe ihtiyaç olduğunu unutarak saçmaladıkları, kaybedenin kazananı teselli etmek yerine, silahıyla bi güzel vurduğu ve tonla saçmalığın gözümüzün önünde yaşandığı bir seçim günü olarak tarihe geçerken, kendi çapımda Yerel Seçimlerden ilginçlikleri toplamaya çalıştığım Seçimler serisi de burada sona ermiş oldu..

taksim