Deplasmana Giden Taraftarın Adam Öldürmesi..


Haberin özeti;

ANKARA'daki maçtan İzmir'e dönen Karşıyakalı taraftarları taşıyan otobüsten Uşak yakınlarında yola atılan bira şişesi, motosikletli bir gencin hayatına mal oldu. Şişeye çarpmamak için direksiyonu kıran eczacı kalfası 18 yaşındaki Ramazan Aydın'ın kullandığı motosiklet, arkadan gelen kamyonun altında kaldı. Kazada Aydın hayatını kaybetti, arkasında oturan arkadaşı yaralandı. Olayla ilgili 1 kişi tutuklandı.
Tamamı için buraya tıkla.

Harbiden çok fena bir haber.. Okuyunca insanın tüyleri diken diken oluyor..

Bu bizim Algida kamyoneti işine benzemiş biraz..
Sivas'a gidiyoruz, 3-4 saatlik bir yolumuz kalmış.. Bir algida kamyonetini solladık, yanımızdan geçerken -bulunduğumuz araç minibüs idi, dolayısı ile arka kapıdaki cam açılabiliyor.- makara yapalım diye adama 1 tane verirmisin yapıyorum elimle, adam bana o an çözemediğim bir el hareketi yapıyor.. Dönüp içeri, lan herif orta parmak mı yaptı, 1 tane mi yaptı anlayamadım diyorum, aracın için homurdanmaya başlıyor.. Bir iki dakika sonra aynı algida aracı bizi solluyor ve dar yolda neredeyse yoldan çıkmamıza sebebiyet verecek şekilde aracı sıkıştırıyor.. Zaten herife kıl olmuş minibüs tayfası, bu son hareket ile zıvanadan çıkıyor.. 1 km kadar ilerde ışıklarda araçlar yan yana durunca, Algida kamyonetinin faturası kesiliyor, açılan ön kapıdan fırlatılan -ben atmadım- tekila shot bardağına benzeyen cam madde, kamyonetin sinyal lambasının hemen üstünde parçalanıyor, minibüs devam ederken algida kenara çekiyor..


O gün belki de Algida, ucuz atlattı.. Belki bir bira şişesi olabilirdi veya atılan malzeme büyük zarara neden olabilirdi.. Ancak şöyle bir gerçek var.. Deplasman araçları birbirini gaza getirmeye hazır bir sürü adamla dolu.. Alkol de işin içine girdiği zaman, işler tamamen çığrından çıkabiliyor. Şekilde görüldüğü üzere,ufak bir mimik, el sallama, ters hareket, ölüme kadar götürüyor..

Şu motor kazası olayında, arkada oturan kişi anlatmış iyi hoş ama, bu o kadar basit bir şey değil.. Haberciler için de gün doğmuş yine, Holiganlar Adam Öldürdü! .. Yarın büyük ihtimalle patlayacak bu haber.. Kimse de olayın iç yüzünü araştırmaya yeltenmeyecek.. Okuyanların neredeyse hepsi, içlerindeki holigan = serseri piskopat tanımlarını pekiştirecek ve çevrelerine anlatacak, sonra çevreleri de onları onaylayıp kendi tanımlarını pekiştirecek..
Olayı birinci ağızdan dinlemek isterdim, o otobüsün içinde olan Karşıyakalı taraftarlardan birisinden mesela.. Deplasman yollarında yaşananlar takımlara özel şeyler değil.. Daha geçenlerde bir benzin istasyonunda çok değerli dostlarını kaybettiler kör kurşuna.. Bir benzerinden son anda kurtulduk biz de Konya dönüşünde mesela..

Bir motor için koca otobüsü durdurmak nasıl bir tahriğin sonucudur buna bakmak gerekiyor.. Anlatılmayan bir şeyler olmuş karşılıklı, orası kesin..
Herşeye rağmen, yolun kenarında durup otobanda giden arabaya saldırmanın ne kadar yanlış olduğu gerçeği de var..

18 Yaşında adam motor kullanıyor mesela.. 18 yaş genç yaş.. Heyecanlı yaş..
Ölende mi suç öldürende mi demişler..
Kıllanıyorum bu işten..
Neyse, bir şekilde detayı ulaşır, işler netleşir..

taksim

  1. gravatar

    # by selim - 21 Mayıs 2009 22:22

    içkili oldukları jandarma tarafından tespit edilen insanları mı haklı göstermeye çalışıyorsunuz. sana mantıklı gelmeyen şey otobüsün durması demek. peki iki kişinin koca bi otobüs dolusu holigana hareket çekmesi mi mantıklı geliyor!! gerçi senin mantığınla tahrik etmişlerdir diyorsun ne yani tahrik edince öldürmek mi lazım.

  2. gravatar

    # by taksim - 21 Mayıs 2009 23:15

    Bakın ben zaten yazının hiçbir bölümünde bu olayı destekleyici bir şey söylemedim. Benim savunduğum şey, kendimin de içinde bulunduğu deplasmana giden taraftarın -takımı farketmez- üzerine atılan boktur.
    Bu olay konusunda, motorda arka koltukta oturan kişinin söyledikleri dışında, kimsenin bir bilgisi yok.
    tribün dergi forumlarında, birinci ağızdan veya olaya tanıklık etmiş kişilerden anlatılanlara göre olay, yolda ilerleyen otobüsün içinden rasgele atılan bir şişenin, motor sürücüsünün dengesini yitirmesini sağladığı ve motorcunun arkadan gelen tırın altında kalarak can vermesi şeklinde olduğudur.

    Anlatılmış olayın doğru olduğuna inanmıyorum. Bir başka sebep var bu işin içinde eğer doğru ise. Ama değil ise zaten olay bambaşka olacak.

    Ha dediğim gibi hiç konuşmadım doğrudur/yanlıştır diye. Konuşmanın manası yok çünkü. İnsan ölmüş, ötesi yok. O atanın da anasına avradına küfür edebilirim ama bu benim kişisel masturbasyonumdan öteye gitmeyecek.. Başkası yapsın o işi de.. Zaten bildiğim kadarı ile karşıyaka taraftarları kendileri teslim etmişler polise şişeyi atan hayvanı..

  3. gravatar

    # by hussam - 22 Mayıs 2009 16:11

    Bu yorum yazar tarafından silindi.