Kaybedilen Şampiyonluklarda Payım Var : "06-07 Sezonu"

Öncelikle başlıkta bir terslik yok, yalan söylemiyorum; aşağıda kanıtlayacağım..

Blog arşivim karıştırılabilir, normalde görmediğim şeye inanmam gibi bir düşünceye sahip olmama rağmen, totemlerden, uğurlardan vaz geçemiyorum futbol konusunda. Bir maçın, bir sezonun, olacak bir pozisyonun bile sebepleri arasında her zaman hurafeler yer alıyor benim kitabımda, Neyse..

Hep merak etmişimdir, ajandalar ne işe yarar diye.. Dünya üzerinde, o ajandaları tarihlerine göre düzenli olarak kullanan insanlar var ise, ellerinden öpmek isterim, ki çok zor iştir ajanda tutmak.. Ajanda tutabilen insana saygılar..
2007 Yılına ait bir ajanda bulunuyor elimde. Üzeri koyu kahverengi deri ile kaplı, ön kapağının büyük bir kısmında kabartmalı 2007 logosu ile birlikte bir sigorta şirketine ait..

...

Hatırlıyorum, o zamanlarda samimi olduğum bir abiden görüp heveslenmiştim maç anısı tutma olayına da. Yıllar sonra geriye dönüp bakınca, hem gidilen deplasmanların, hem oynanan maçlardan damakta kalan o tadın, kağıtlara dökülmüş halini görebilmenin hevesi vardı üzerimde.

2006-2007 Sezonu


* 3 Mart 2007, Galatasaray maçı ile başladım yazmaya.. Riconun penaltı golüyle 2-1 kazandığımız, Greenpiece'nin eylem yaptığı maç..
* Daha sonra, 11 Mart Ankaragücü deplasmanı yer aldı anılarda, olayları, gözaltıları ve Delgadonun tek golü ile.. 0-1
* 18 Mart Beşiktaş - Erciyes oynandı, zor olacaktı, stres büyüktü.. Semtte meşalelerle karşılanan ve uğurlanan takım seyircisiz maçta Nobre ile nefes aldı.. 1-0 ..
* 02 Nisan, Gençlerbirliği deplasmanıydı bu sefer.. 19 Mayıs'ın rezalet bir zemini vardı, ama karşısında da Beşiktaş.. 2-0'ı getiren golleri Nobre ve Adem Dursun -kendi kalesine- yolladı ağlara..
* 07 Nisan'da Beşiktaş - Rize yazıldı satırlara.. Yine tek gol, 1-0.. 4'e düştü fener ile fark, kayseride puan kaybetti sarılaciler.. 2. sıradayız o sıra, enseden tutacaktık, hazırdık..
* Hafta içi ilk silleyi çaktık fenere, 11 Nisan Fortis Kupası, Bobo tek başına bitirdi fenerin defans hattını.. 1-0
* 14 Nisan günü, Sakarya'da kangele itinin golü ile 3 puanı bıraktık.. İt diyorum, çünkü o gün it'ten farkı yoktu, Beşiktaş'ın da hıyarlıktan başka yaptığı bir şey yoktu.. Fener de puan kaybetmişti, 4 fark sürüyordu.
* Antalyaspor gelmişti Mabed'e.. 21 Nisan'dı tarih, çok zor gündü.. Delgado tek golle bitirdi ama, baya kasıldık maç boyu.. 1-0 Yılmaz Vural hocaydı Antalya'da, biz yendikten sonra bir daha kazanamadılar yanılmıyorsam..

Bu maçların hepsi, o kahverengi ajandaya yazıldı maç sonlarında, gün ve maç anıları ile birlikte işleniyordu her gece tarafımdan beyaz sayfalara..

* Sivasa gittik sonraki hafta.. 4 Puan vardı arada Fener'le, Sivas da sağlam takımdı ayrıca.. Zor deplasmandı anlayacağın, şampiyon olacaksan kazanmak zorundaydık ve dakika 90+'yı gösterirken Sivas taraftarı ".bne Beşiktaş olamazsın Şampiyon" diye bağırıyordu..
İbrahim Akın çıktı sahneye, gözlerimizde biriken göz yaşlarını, ciğerlerimizde birikmiş sinirlerimizle boşalttı bir arada GOOOLLLL diye.. 90 dakika yağan yağmurdan ıslanan bedenimiz İstanbul yolunda kururken, radyoda Fener'in içerde Denizli'ye puan verdiğini duyduktan sonra başladık şampiyonluk nağmelerine.. Fener ile 2'ye indirmüştik farkı böylece..
Fena geliyorduk, Pancu'nun 100.yılda Trabzon'a attığı gol konuşuldu tüm hafta.. Nasıl da benziyordu O'na.. Nasıl da heyecanlıydık Fener maçı öncesinde..

Ama, o hafta yazmadım ajandaya Sivas maçını.. Hatırlanması gereken detayları kaçırmadan anlattığım maç günlerine, en önemlisini eklemedim.. Her maç yazısından sonra bir sonraki maç için yazdığım umutlu cümleler ile bitirmedim bu sefer, yapmadım işte kafamı ..keyim.

...

Ve 5 Mayıs'ta Fener geldi Dolmabahçe'ye.. Maçı kazan, Şampiyonluğu kazan'dı parolası taraftarın.. Futbolcuların da öyle olsaydı keşke.. Kezman attı on dakika yeni geçmişti, çıkartamadı takım golü..
Umutlar rafa kaldırıldı bir sezon daha.. 0-1

Suratı asılmış, gözü yaşlı, düşüncelere boğulmuş sessiz kalabalığa tanıklık etti Dolmabahçe'nin çınarlı yolu bir kez daha..
Ve o sezon için kapandı kahverengi ajanda..
Yanlış yaptım, yazmalıydım..
Özür dilerim


taksim

  1. gravatar

    # by Pamukk - 6 Mayıs 2009 15:49

    benim de benim de
    yalnız değilsin
    :(