Şampiyonluk ve Domuz Gribi !


Lan umutlanmayalım, şş konuşma, aha lan, yok yok, aha vallahi billahi, Allaaaaaaaaaaaahh geliyoruzzz falan derken iyice gemileri yaktık son haftaya doğru.. Telaffuz etmek istemiyorum ama önümüzde inkar edemeyeceğimiz bir gerçek var, takım rayında ilerliyor..

Ve bugün, sabah itibarı ile haber merkezlerine düşen başlık; Domuz Gribi Türkiyede! ..
Uçakta ülkeye inen 96 Yolcu varmış.. Bunların bir tanesine, yüksek ateş teşhisi ile götürüldüğü Haseki'de hastalık teşhisi konmuş.. Bakanlıktan falan açıklama yaptılar, artık her zamankinden özenli bir şekilde temizliğe dikkat etmek gerekiyor. Kısaca detaylandıracak olursak, kalan 95 yolcu, sanıyorum ki şu an bir yerlerde dolaşıyor. Eğer hastalık geçti ise o dolaşan kişilerden bazılarına, -umarım öyle bir şey olmamıştır ama imkansız değil- yayılma olasılığı çok yüksek.
Bizim ülkemizin insanı delikanlıdır, bana bişey olmazcıdır. Bugün Ege ile de konuştuk, bazen çok gerekli olmasına rağmen insanlarımız maske takanlara bile sokakta ayrı dünyanın insanıymış gibi muamele yapıyor, hal bu iken kimsenin zorunlu halde dahi, maske takma eylemine girişeceğini sanmıyorum.. Yurdum genci aberkırombi eşofman üstü rayban gözlük arasına maske sıkıştırmaktansa, domuz gribi olmayı tercih edebilir.. Olası bir salgının dünya üzerinde en çabuk yayılabileceği ülke, malesef bizim ülkemiz görünüyor bu bakış açısından..
...
Okuyunca haberi acaip canım sıkıldı.. Bula bula bu seneyi, bu ayları mı buldu dedim içimden.. Hani ölmekten falan korkmuyoruz da artık, bolca fantazik, çokca fanatik yaklaşırsak duruma eğer, şampiyon olmadan bu dünyadan gitmek koyar lan hemde şu sezonda..
Geçenlerde de başka haber vardı, 2020 miydi neydi bir yıldan bahsediyorlardı, uzayda veya güneşte yaşanacak bir fırtınanın/o tarz bişeyin dünyaya çok büyük etkileri olacağını ve insanların hayatlarını kaybedeceğini yazıyordu.. Oteldeki bilgi-işlem tayfası oha veriler gidecek/vauw kablolar patlayacak diye düşünürken ben de Ya Şampiyon Olamazsak lan.. diye geçiriyordum aklımdan..
Yine böyle hislere kapıldım bugün işte.. Oha lan adamın düşündüğü şeye bak!.. Dersiniz belki, hatta ben bile diyorum kendime.. :)
Beyin meyin kalmadı, olun da kurtulalım be harbiden.. !

Bu arada, fantaziden gerçeğe pası verelim; temizliğe gösterilecek ekstra önem de unutulmasın şu sıralar, bu domuz mereti tehlikeli harbiden..
Dikkat şart abi..

Sağlıkla, sağlıcakla..


taksim