Beşiktaş'ın Transfer Politikası

Gazetelerde her gün farklı isimler anılırken, bir yandan da Mehmet Topuz'un yarattığı karın ağrısı ile uğraşma derdindeyiz. -şu adamı bir alsak da rahatlasak- Ama söylentilerin aksine, yönetimden başka isimler konusunda bir ışık göremiyoruz.. Mehmet bizimle anlaştıktan sonra yöneticilerden sadece bir tanesi "Süprizlerimiz devam edecek" şeklinde konuşmuştu yanılmıyorsam.. Haricinde, Oha lan Tevez gelmez, Yoah la Şıvaynşıyayger mi.. şeklinde tepkiler veriyoruz Beşiktaş ile anılan topçulara şu sıralar..
Yönetim yine yapacağı transferler ile kamplardan bir veya iki tanesini pas geçirtecek alınacak futbolcuya gibi görünüyor.. Geçen sezonlarda olduğu gibi, transfer sezonunun son zamanlarına kadar oyalandıktan sonra taraftar heyecanlandırılacak ve hazırlık kampına katılamamış topçulardan maksimum performans beklenecek..


Kısaca özetleyecek olursak bu süreci ;
Adamı alacağız sezon öncesi hazırlıklarının son günlerinde, adam gelecek ve başlayacak Ümraniye'de takımı tanımaya.. 1 hafta sonra lig başlayacak, lan nerdeyim diyemeden daha üstüne basın yüklenecek bu adam topçu değil diye, taraftar baskısını arttıracak hem basının gazıyla, hem de adamın bocalamasından sıkılarak falan derken ya o oyuncu gözden çıkacak, ya da uzun süre klübede oturacak.

Bugün itibarı ile transfer dönemi Türkiye'de resmi olarak başladı. Belki alınacaklar konusunda aceleci davranıyorum evet ama, güzel örneklerini gördük geçtiğimiz sezonlarda.. Tello'ya bakalım mesela.. 30 Mayıs'da sağlık kontrolünden geçti ilk geldiği sene, hazırlık kamplarına dahil oldu.. Kendisi gelene kadar ulan bir sol kanadımız olsa ortalığı haşat ederdik diye hayıflandığımız mevkii için ağzımızı bantladı iki sezondur.. Mustafa hocanın sisteminde hangi pozisyonda oynadığını çözemedik gerçi ama :) kıçımızı çok kurtardığına şahit olduk hep beraber.. 1 Temmuz'da takıma katılan Sivok-Zapo ikilisini de bu kefeye koyabiliriz ki özellikle Zapo'yu son zamanlarda formunda göremesek de nasıl bir topçu olduğunu izledik sezon başlarında.. Fabian Ernst için tam tersini söylemek mümkün olsa da, adaptasyon denen nane her topçuda bulunmuyor..


Osuruktan teyyare iş yapıp taraftarın gözünü boyamak yerine, doğru transferler ile takımı oynatmayı düşünüyor ise bu yönetim, Cumartesi Pazar demeden transfer çalışmalarını sürdürmek zorunda. Mehmet Topuz Ronaldinho muamelesi görüyor şu an ülkede, bir imza atsa bize, kesin t-shirt bile basarlar utanmadan..

Takım tatilde şimdi, Haziran sonu gibi tekrardan başlayacaklar çalışmalara ve kampa gidecekler..


Mustafa hocanın gelişi, takım yönetilişi bazında istediğimiz veya hayal edemeyeceğimiz bir çok güzelliği de getirmişti sezon başında Beşiktaş'a.. Transfer politikası ve süreçler konusunda da böylesine süprizler ile karşılaşacağımızı umuyorum..
Dilerim alınacak topçular için geç kalınmaz ve faydalı olmaları sağlanır..

taksim

  1. gravatar

    # by Tunç Bozacılar - 8 Haziran 2009 11:16

    papa guaye
    caner erkin
    olsun

    üstüne bir de kanoute

    aman aman ...

    değme keyfimize ...