İdari Para Cezalarım..


Tam olarak bu İdari Para Cezası'nın anlamı nedir, çok merak ediyorum. Eğer sade bir dil ile açıklayabilecek arkadaş var ise, çok memnun olurum aydınlatsın beni..
Bugün yediğimle beraber hayatımdaki 3. İdari Para Cezası'nı almış bulunmaktayım.

Bundan önce 2007 Yılında Ankaragücü deplasmanında, maçtan çıkarken göz altına alınmamız sebebi ile 1.316TL,
Yine 2007 Yılında, Erciyesspor - Beşiktaş Türkiye Kupası finali günü, İzmir Kordon'da çimler üzerinde bira içtik diye 22TL,
Ve bugün, "Kimlik Kaybetme" suçundan ötürü 62TL,
Toplamda tam olarak 1400 TL para cezasına çarptırıldım..
Futbol sahaları içerisinde emniyet güçleri tarafından göz altına alınan taraftarlara sorgusuz sualsiz uygulanan "5149"u -ilgili yasanın maddesi- anlayabiliyorum.
Kordon meydanda O an bizden hariç alkol alan onlarca insan olmasına rağmen, cezayı bizim çekmemizi de, Beşiktaşlıya kıl kapan polis şeklinde yorumlayabilirim.
Ama kimliğimi kaybettiğim için ceza ödemek durumunda olmama bir anlam veremiyorum. Kapkaça uğramış olsam misal, cüzdanımın içinde kimlik de gitmiş olsa, vereceğim 62TL ile suçlu mu çıkacaktım yani, türkçesi bu mudur mevzunun.. ?!
15 Gün içerisinde ödersen, %25 de indirim yapıyorlarmış..
Sağol be kanka..
Vay anasını ya..

Ayrıca devlet katında adresim No:3 D:10 olarak gözüküyormuş. Oturduğum apartmanın numarası 3 olmasına rağmen, apartmanda 10 daire yok. Benim yerime daire kondurup, içinde de beni yerleştirmişler helal olsun..
Bu ülkenin resmi dairelerinde, insanların tüm resmi kayıtları birilerinin parmak uçlarında olduğu için, ufak bir yanlış yazma çok şeye mal olabiliyor. İkamet ettiğim evin tapusu üzerime olmasına rağmen adresimi olmayan bir daire numarasına yazan devletimin karşısında, şu an Adresini Yanlış Bildirmekten ötürü suçluyum. Cezası 600TL.. O sevgili (!) parmaklara doğruyu yazdırmak için üzerime ait bir fatura ile gitmem gerekiyor, fakat çalıştığım otelin adresine gelen telefon faturam haricinde adıma kayıtlı bir şey yok..
Böyle boş viteste gidiyor işte herşey bu ülkede..
Uzatırsam daha da anlatırım da, bu kadar yeter şimdilik..
Herşeyi kısa zamanda çözebilmem dileği ile..

taksim

  1. gravatar

    # by Ozan - 4 Haziran 2009 14:55

    allah yardımcımız olsun...