Matias'ın Yerine Çözümler..


Şu adamı bir türlü sevemedi bütünüyle bizim taraftar. Homurdanmalar şeklinde süregelen bir ilişkisi vardı tribün ile arasında, devrearası Yusuf'un gelişi, ses çıkartamayanların da iyice Yeter la delgado diyebilmelerine olanak sağladı..

Neyse.. Sezon bitti, adamın sakat sakat bir sezon geçirdiği ve ameliyat olması gerektiği gerçeği ortaya çıktı.. Haa bak adam bu yüzden yeterince istikrarlı oynayamamış dedi mi kimse, sanmıyorum ama uzun bir süre 10 numaralı formasıyla göremeyeceğiz kaptanı.. Nihat'ın gelişinin ardından da 2. kaptanlığa terfi edecek kendisi tahmin edilyorum ki.

Şimdi, haberlerde Delgado'ya alternatif olarak yönetimin bazı isimlere yöneldiği söyleniyor. Dün Quaresma manşetlerdeydi, bugün Tabata, Yıldıray ve Chelsea'dan genç bir oyuncu.. Biraz kafa patlatalım..
Öncelikle Delgado'nun oynamayacak olması Beşiktaş için kuşkusuz bir eksidir, telafi edilmesi gerekir. Delgado sezon ortasında formasına kavuşabilecekse bu durum, ya yerli transfer ile ya da kadro içinden düzeltilebilir. Zaten hali hazırda yeni bir yabancı için kontenjan bulunmamasının ötesinde, Zapo'nun durumu bile netleşmiş değil..
Yerli transferi seçeneğinde o bölgeye alınabilecek Özer Hurmacı ile Topuz vardı.. Topuzun meşgul etmesi sebebi ile veya gerçekten ilgilenmedikleri için Özer'i de kaçırdık elimizden. Halbu ki bize gelseydi çok daha verimli olabilirdi -fenerde görmedik daha ama, alex varken işi zor-. Bu iki adam haricinde, Delgado yokluğunda sırıtmayacak bir adam gelmiyor aklıma Türkiye'den. Zaten benden önce çok kişinin aklına gelmiş olurdu öyle bir ihtimal olsaydı herhalde :) Yıldıray transferini düşünmek bile istemiyorum ayrı olarak.. Oynadığı futbolu ve kendisini sevmememden ziyade, geçen sezon sadece 6 maçta forma giyebilmiş, sakatlıklarla başı dertte ve yaşı 30 olan bir oyuncu, Beşiktaş için ziyandır bana göre.. Sözleşmesi de devam ediyormuş madem, boşuna bonservis ödemeye gerek yok..


Hal böyle olunca, durumu mevcut kadrodan yama ile çözmek en mantıklısı.. Elimizde, Delgado'nun pozisyonunda zaten yarım sezon oynayarak başarılı olmuş -her ne kadar sindiremesem dahi- Yusuf, jokerimiz Tello, karakutu Fink ve kaptan Nihat var.. Delgado'dan sol açık yaratma konusunda inatlaşabilen bir hocaya sahibiz ve aynı hocamız bu 4 futbolcuyu değiştire değiştire 10 Numarada rahatlıkla oynatabilir.
4'lü defans oynayacağımız konusunda şüphe yok yapılan transferlerden sonra... Yalnız hoca bildiğimiz gibi anlaşılmaz ve sürekli değişken bir orta saha-hücum düzeni oynatıyor -veya ben bir türlü çözemedim-.. Önde oynayacak 3'lü veya 4'lü için rahatlıkla oyuncu kaydırması yapılabilir mevcut kadrodan.. Zaten yarım sezon sonra Delgado da yerini alacak..
...

Bekleyip göreceğiz.. Umarım ters şeyler olmaz ve Delgado ile yolları ayırma yoluna gitmez yönetim.. Denizli maçından sonra havaalanında sözü var bana kendisinin de.. Gitmeyeceğim, kalacağım demişti. Tüm hesaplarımı gitmeyeceği üzerinden yapıyorum bu yüzden.. Umuyorum ki ilk yarı sonuna kadar takıma geri dönecek ve ligin ikinci yarısına bomba gibi başlayacak..

Yanıltmazsın beni umarım Kaptan..

taksim

  1. gravatar

    # by Pamukk - 8 Temmuz 2009 13:56

    10numarasız klasik 4-4-2 oynayalım .

    delgado 2.yarı fırtına gibi dönsün sahalara.amin.

  2. gravatar

    # by oneblood - 9 Temmuz 2009 13:08

    yattığı yerden para almaya devam edicekmi kendisi onu da sorsaydın ya. yusufa maç başı para alıo diye kızanlar bu konuda delgadoya niye ses çıkarmıyor taksimcim

  3. gravatar

    # by erbo - 10 Temmuz 2009 00:18

    delgadoyla ilgili yazdım. çok da fazla birşey söyleyemem daha fazla.

    takımın en iyi oyuncusu olması gereken adam oynamıyor ama herkes çok da fazla birşey değişmeyeceğinde hemfikir.

    Aşırı duygusallık yapıyoruz çoğu zaman olay bu bence