Super Kupa Güzergahları; Sticker ve Akbil..


Ortalık sabahtan beri Elano transferinin şokuyla çalkalanadursun, bu öğlen saatlerinde Pazar günü oynanacak finale dair önemli bir haber çıktı bizim resmi sitede. Haberin özeti, zaten ulaşımı imkansız denecek kadar zor olan Olimpiyat Stadı'na ulaşımı nasıl daha da zorlaştırırız sorusuna cevap niteliği taşıyordu.

Sticker diye bir nane çıkartmışlar, arabası olanlar bu şekilde gidebilecekler imiş. Zaten sınırlı sayıda olduğu için de, 4 bilet gösterene verilecek tarzında bir abukluk daha var. Hadi herşeyi geçtim, bu stickeri almak için bile semte gelip o adamı bulmak zorunlu.. Mesela ben Avcılarda oturuyorum, hususi arabam var ve 20 TL vererek kale arkasından maç bileti aldım. Arkadaşım yok veya eşim ile gideceğim izlemeye. Hadi Avcılardan kalkıp Beşiktaş'a sticker için gitmeyi göze alsam bile, 2 kişi daha bulmam gerekiyor yanıma yandaş olarak.. İnternete ilan mı vereyim arabamla gelmek isteyen var mı diye yani .. ?

Ek olarak bu sticker nanesini, stada gidecek servis araçlarının da alması gerekiyor anladığım kadarı ile. Şimdi ben çalışıyorum, bizim bineceğimiz özel servisi ayarlayan arkadaşlar da çalışıyor. Hatta çalışmasak bile servise bineceklere, maç gününden önce ulaşabilmek mesele.. Hemde büyük mesele..

Yayalar için düşünülmüş İETT otobüs seçeneğini gözden geçirelim mesela.. Dolmabahçe'den kaldırılacağı yazılmış resmi sitede. Dolmabahçe'de otobüslerin kalkabileceği iki yer var. İnönü Stadı Eski Açık tribünü arkası veya tam karşıdaki caminin önündeki boş alan. İki yerde de, "otobüsler" girecek kadar yer yok. Hengame olacağı şimdiden belli gibi. Bunları düşünmeden bir de çift akbil basılarak binilecek demişler, koca metnin en komik noktasıdır ayrıca bana göre.. Kimden alacaklar o çift bilet parasını çok merak ediyorum. Ayrıca o otobüs şöförünün maruz kalacağı stres için, şimdiden seçilecek kaptanlara çift maaş bağlanmalı İETT tarafından... Umarım bu kötü durumların hiç bir tanesi gerçekleşmez ama, normal hatlarda çalışırken takındıkları agresif tavrı taraftara karşı da sergilerler ise durum fenalaşabilir. marmara, Rock'n Coke'a Taksim'den kalkan İETT otobüslerinden bahsetmişti. Sayılarından ve kalkış disiplinlerinden. Yine fazla sayıda araç verirler ise, iyi olur.

Velhasıl enteresan şeyler göreceğimiz/duyacağımız bir maç öncesi yaşayacağız diye tahmin ediyorum.. Gidişi sıkıntılı olsun da, sonu mutlu bitsin bana yeter..

Totem sezonunu da açıyoruz bu maç ile birlikte ayrıca.. Hepimize hayırlı ve uğurlu olması dileği ile.. :)



taksim