Ben Sana Süper Olamazsın Demedim !!!


Beşiktaş pazar günü Olimnpiyat stadında Fenerbahçeyle süper kupa maçına çıkacak, bazı kanallar süper kupa finali dese de ortada final olan bir şey yok çünkü ortada geçilmiş bir süreç yok. Beşiktaş hem ligi şampiyon olarak bitirdi hem de türkiye kupasını kazandı. Her iki maratonda bir çok maç yaptı hesaplara girdi kazandı kaybetti ama mutlu sona ulaştı. Şimdi bu ismi süper olan ama manası bir çöp değeri taşımayan maç için iki takımda sahaya çıkacak. Federasyon diğer ligler yapıyor biz de neden geri de kalalım diye bu kupayı ortaya attı ama bu senekinin gazozuna maçtan bir farkı yok. Kupa Beşiktaşın hakkı maç oynanmadan Beşiktaşa verilmeli diye birşey söylemiyorum. Bu kupa tamamen kaldırılmalı çünkü kimin süper olduğunu kimin daha az süper olduğunu belirleme kapasitesine sahip değil. Kupa dediğin madalya dediğin belli bir süreci tamamladıktan sonra mana kazanır. 

Şampiyonlar ligiyle uefa ligini kazananların süper kupayı oynamasını anlarım çünkü ikisi de farklı kulvarlarda zaten didinmiş çalışmış bir başarı elde etmiş. Her sene farklı bir şehirde hem görsel şölen hem de dünyanın futbola yakın kalmasını amaçlıyor olabilirler.

Bizdeki bu sene oynanacak olan final tamamen fiyaskodur sırf "yapmış olmak" için yapılıyor. Fenerbahçe zaten avrupa yorgunu daha fazla yormayalım lig de zaten başlayacak hem rezil bi stad yapmıştık zamanında, insanlara biraz daha eziyet çektirelim doyamadık mantığıyla yapılıyor bu final. Eğer Beşiktaş İspanya da finale kalsaydı o zaman bu maça pafın yoğun olduğu bir kadroyla çıkacaktı o zaman sırf bu yüzden heyecanla izlerdim maçı. Derbi maçlarında yaşadığım heyecanı yaşayamıyorum yaşattırmıyorlar!

Bazı aklı evvel Fenerliler de süper kupayı alırlarsa en büyük kupayı alacaklarına bizim iki kupamıza gölge düşeceğini falan zannediyorlarsa bu bir kaç kişi olduğunu umduğum arkadaşlara bir cümlecik cevap vereyim, üzgünüm hevesiniz kursağınız da kalacak, ligin 4.süyle ya da Finalde 4-2 yenip elinden kupayı aldığımız rakibimizle oynayacağımız "kupa maçı" süper kupa maçı değil gazozuna halı saha maçı havasında olur benim için.

oneblood