Kapalı'nın Çatısı..


Beklemedeydim açıkcası böyle bir hamleyi.. Madem ismini değiştiremiyorsun, şeklini değiştirip yenisini yapamıyorsun, o zaman bulacaktın bir çare, vuracaktın parayı bu stad üzerinden.. Nitekim kapalının çatısında bulunan çubuklu Beşiktaş yazısı da böyle bir hamle için pahabiçilmez duruyordu, sonunda gördüler.

Uzun zamandır, kapalının kutusundan doğru ellerini açmış bir Optik Başkan figürü koysalar kapalının çatısına, ne kadar güzel olur diye düşünüp duruyordum.. Olmayacağını bile bile acabalar arasında gidip gelirken, Catania maçından önce telekom ve avea reklamlarının işlendiğini öğrendim çatıya..
Uğruna savaş verilebilecek veya zaten verilen değerlerin, kimsenin gözünün yaşına bakılmaksızın ezilip geçilmesi ne kadar yaralıyor insanı, hissediyoruz. Aslında beni bu konuda yaralayan asıl olay, Beşiktaş Kapalı'sının asıl sahibi olan o taraftarın, bu reklamlara göz yummasıdır genel anlamda. Kapalının çatısında masmavi türk telekom reklamı durur iken, yeni sezona Baba Hakkı'ya ithaf ettik diye marsilyanın geçen sezonki forması dayatılıyor iken, taraftarın Catania maçında Quaresma diye bağırmasıydı ..

İş başa düştü, bir slogan üretelim diyerek düşündük, sonunda besteyi patlattık biz de maç sırasında.. Böyle reklam istemem, istesemde istemem.. Kapalının çatısı, Siyah-Beyaz olmalı diye söyledik uzunca.. Katılanlar oldu, sesimiz de duyulmuş yanılmıyorsam ki, telekom reklamını Siyah-Beyaz yapmışlar..
Dalga geçiyorlar resmen.. Birebir muhatap olunan bir mecra olsa, sen reklamı kaldır demedin ki, Siyah-Beyaz istedin, ben de istediğin gibi yaptım bile der yani bu yönetim..
Yazıklar olsun bin kere..

Beşiktaş çarpsın sizi..
Hatta hala Quaresma diye yönetime avuç açanı da...
Şampiyon olduk diye, yeni sezondur diye, bozmayalım diye susanı da...

Çok ağlarız biz daha..
Şimdiden geçmiş ola..


taksim