Kısa Bir Aranın Ardından..


..te giren şemsiye açılmaz başlıklı bir yazı yazacaktım mevcut durumum ile alakalı aslında. Öyle ki, yıllık iznimde İspanya'ya gitmek için gerekli başvuruları yaparaktan, tarih yakın olduğu için uçak biletini de alıp vize için başvurmuştum. Yediğim RED cevabının şokunu atlattıktan sonra schengen olsun ne olursa olsun mantığı ile Oui Oui Paris diyerek Fransa Başkonsolosluğuna da başvurdum. Mevcut kadro değişeceğinden ötürü şu sıra Fransa'dan vize almak pek kolay değil dediler Fransa da RED verdikten sonra, bahane olarak..
Tam dün, işler bitti.. kafanı eğ ve yürümeye devam et oğlum burası Türkiye ne sandın şeklinde düşünceler ile blogu karalamayı düşünürken, sabah saatlerinde konsolosluktan gelen telefonla birlikte tüm hayaller yeniden yeşerdi.. Beraber İspanya'ya gideceğim arkadaşımın annesinin müthiş bir avukat olması, tüm kapıları açtı diyebilirim. Koca tatil.com'un yapamadığını, tek başına bir avukat ile ben iki dilekçe yazarak başardık ve İspanya Konsolosluğu vizemi onayladı..

Hafta içi döneceğim tekrar ama, yıllık izin dolayısı ile güneye devam edeceğim. Ay sonu gibi tekrardan karalamalara başlamayı düşünüyorum. Son anda içeriye giren şemsiyeyi aynı yoldan geri çıkartabildiğim için çok memnunum.
Kısa bir aranın ardından diye zırvalıyo Tv'ler ya, ben de o tarz yapıyorum şimdi..

selametle..


taksim

  1. gravatar

    # by atrax - 16 Ağustos 2009 22:20

    Selamlar,
    Avukat/Dilekçe ile nasıl hallettiğini de yazar mısın? Aklımızda kalsın, gideceğimiz zaman lazım olur...

  2. gravatar

    # by taksim - 19 Ağustos 2009 09:07

    Selamlar. Ispanyadan girme firsati buldum. gerci bu aksam donuyorum ama anlatayim kisaca. arkadasimin annesi avukatti ve ayni zarfta giden iki vize basvurusunun birine onay birine red verildigi icin hem samimi sayilabilecek hem de resmi sayilabilecek bir dilekce yazdi. dilekcede agir sayilabilecek ithamlar yer aliyordu -ulkenizi alin ..ze sokun'un az daha nazikcesi idi yani. daha sonra ben de tum ozelliklere sahibim, gidip de geri gelmemem icin hic bir sebep yok! neden vermediginizi aciklamanizi arz ederim tarzina bir dilekce yazdim. benim dilekcem ile birlikte isleme yeniden koyuldu ve sonunda vizem cikti.
    ozetle bu sekilde..
    Gracias =)))

  3. gravatar

    # by atrax - 21 Ağustos 2009 23:24

    Teşekkürler. Bu seneki Real Madrid - Barcelona maçı için plan yapıyordum ben de.