Neden Reklamsız Forma Satılmıyor !?


Forma üzerindeki reklamdan hoşlanan manyak var mı aramızda ? Bence yoktur. Peki yönetimler bu saçmalığın bizleri ne kadar rahatsız ettiğinden bi-haber midir ? Pek sanmıyorum.
E be akıllı insanlar (!) neden üzerinde reklam olmayan, tamamen takım renkleri ile bezenmiş bir taraftar forması çıkartmıyorsunuz ? Galatasaray ve Fenerbahçe'den tam emin değilim ama bizde yok, orası kesin.
Koy abi çubuklu formayı mesela, çıkart ortasından turka nanesini; kolundan aveasını.. Yap fiyatını da 55-60TL arası bir şey..
Orjinal formadan çok satmazsa, hatta 4'e 5'e katlamazsa şerefsizim..
Bu kadar mı acizsiniz düşünmekten, yoksa bunun yasal bir sınırlaması mı vardır merak ediyorum. Ha sınırlama da olsun, yap çubukluyu, t-shirt diye sat.. Çok mu zor ? Hala Umbro formalar satışta olabiliyorsa bu da olabilir..

Ayrıca 40 yılda bir şampiyonluğu görebiliyoruz zaten, ama Hakan Aksoy beyefendi akıl edip bir Şampiyonluk DVD'si çıkartmayı beceremedi. Ne olurdu sezonun her maçının özetinin olduğu, iki üç maç öncesinin, taraftarın anlatıldığı ufak enstanteneleri gösteren, kutlamalar ile biten bir DVD oluşturulsaydı..
Satmaz mıydı ? Bir cevap vereyim mi.. Neyse.

Anca Baba Hakkı'ya adadık diye geçen sezon avrupadaki takımların giydiği formaları kitleyin durun taraftara..
Bize değil size yazık, cidden..

Akılsızlar.

Not : eklemeyi unuttum, bu tepkiyi artemiofranchi blogda yayınlanan post tetiklemiştir..

taksim

  1. gravatar

    # by Tunç Bozacılar - 6 Ağustos 2009 01:00

    Reklam veren şirketin böyle birşeye izin verimediğini biliyorum . Dünyanın her yerinde ...

  2. gravatar

    # by taksim - 6 Ağustos 2009 14:41

    gecen sezon, umbronun antrenman formasini almistim. uzerinde umbrodan baska hicbir firmaya ait bir sey yoktu ve cok da guzeldi. Antrenman formasi olarak pazarlanabilir hic bir sey yapilamiyorsa. veya dedigim gibi tasarimda oynanarak taraftar formasi dizayn edilebilir. ama nerde..

  3. gravatar

    # by Adsız - 7 Ağustos 2009 00:51

    Az önce demiröreni izledim formanın arkasına reklam almıcaklarmış ama sosyal bir derneğin(mehmetçik vakfı,kızılay vs) ile anlaşıp bedelsiz koyacaklarmış.

  4. gravatar

    # by Adsız - 7 Ağustos 2009 19:38

    Manisaspor'un bu seneki çubuklu forması tam da sizin belirttiğiniz gibi. "Retro" tarzda yapılmış.

    http://www.tff.org/Resources/TFF/Documents/2009DK/LIGLER/TFF-Tum-Formalar.pdf

  5. gravatar

    # by Serendipity - 8 Ağustos 2009 00:14

    reklamsız forma isteği her zaman diliminde her platformda haklı bir istek. ama belli ki sponsor firmanın sözleşmesi kuvvetli. ben reklamdan geçtim; şampiyonluk tişörtleri, yeni sezon formaları, mahmutpaşa esnafının tasarlayacaklarından bile kötü. bu başkan, bu yönetim temel bir nosyondan yoksun: estetik!

    estetik, tek başına "güzel" olana yatkınlık olmaktan öte bir etik ve siyasa da barındırır. nerde bu yönetimde o derinlik...