Amatör Günlüğü..



Çok uzun zaman olmuş Beşiktaş'ın amatör branşlarda oynadığı bir karşılaşmasına gitmeyeli.. Yıllık izin sağolsun, haftasonunu Beşiktaş ile geçirebildim kendi adıma. Cumartesi bayan voleybol, pazar hentbol ve tvden de olsa erkek basketbol takımlarının maçlarını takip etme şansım oldu..

3 Maç da kendi kategorisinde büyük maç sayılırdı.. Cumartesi "Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom" isimli takım -oha dimi Pele'nin tam ismi gibi.. - Burhan Felek'de resmen sahaya serdi Beşiktaş'ımızı.. 10 kişi var mıydık yok muyduk sayamadım Beşiktaş diye bağıran manyaklar olarak bilemiyorum.. 20 25 kişilik bir de V.G.S.T.T. taraftarı vardı.. Sanıyorum susmama başına para şeklinde anlaşmışlar klüpleri ile ki susmadılar.. SSK'ları yatırıyor mu Vakıfbank merak ettik hep beraber.. Aynı grup Akatlarda oynanan maçta, deplasman da yapmış bir grup, hatırlatalım.. Neticeye bakacak olursak, bu ligin en büyük bütçeli takımlarından birisi V.G.S.T.T. sonuçta, skor normal, 3-0.. İsminden korkarsın yani.. Adamlar taraftarlarına bile para dağıtıyor, bu krizde (!)..


Bizim takım vasat görünümlü.. Voleyboldan pek anlamam ama libero pozisyonunda oynayan kızcağız çok cılız kalıyor diğer ablalarının yanında.. Kendisi resimdeki kırmızılı olan kişi..  Sonra popovic hep kenardaydı, neden bilemiyorum.. Menejer gibi direktif verdi sürekli takıma.. Zaten bu sporun ayrı bokluğu skor dengesizliğinde.. Oldu da rakip 20'lerde iken 12-15 arasında kalırsan, hemen oyuncuların beyinlerine yerleşiyor "seti kaybettik" düşüncesi.. Sonrası zaten sıfır.. Yenildik, çağırdık, alkışladık.. Sonuna kadar Beşiktaş..




Bugün (Pazar) hentbol vardı.. Hentbol bizim için ayrı anlam taşıyor.. Çalışıyorum anasını satayım, çok kovalayamıyorum kendi adıma ama, başka bir bağ var oyuncular ile taraftar arasında.. Sonuçta semtte olan tek takım, Beşiktaş klübü içerisinde.. Birebir ilişkiler var ki çok önemli.. Baklavalar var bayramlarda.. Antreman ziyaretleri var.. Eskileri duyanlar-bilenler için fulyada antreman yapan futbol takımı zamanını da anımsatıyor..
Böyle semtin içindeki bir takıma bile taraftar gitmiyor yeterince.. Akatlar için bıdı bıdı yapıyoruz uzak diye, bakıyosun Süleyman Seba götümüzün dibinde, ama yine giden yok.. O zaman şapkayı eğecez, önümüze bakacaz.. Kapasite bu kadar..
Büyük maçtı bu maç da.. Ankara takımları hentbolde.. Taraftar da oldukça iyi idi.. Golü seven bir yapımız olduğundan dolayı hentbole ısınması da kolay oluyor..  Maçtan fazla kopulmadı.. Dolayısı ile takım, sürekli belli bir farkta götürdü mücadeleyi.. Açık ara da önde bitirdi maçı.. Zelic'in 3'lüsü, Ramazan'ın bombaları, rakibin çaresizliği görülmeye değerdi.. "Yönetim Uyuma, Maaşları Unutma.." sloganı, günün anlam ve önemine hitaben uygundu.. Rakip takımın adı Milli Piyango olunca, taraftarın kontrası da gecikmedi, son söz şu şekilde idi;
"Nimet Abla gelsin, sizi kurtarsın.. "




Hentbol sonrası tv basına geçtik.. Eskiden güzel oluyordu Abdi İpekçi deplasmanları.. Adrenalin üst seviyede, pota arkası Beşiktaş'a verilmiş, karşılıklı kontralar falan filan.. Oyunculara da gaz veriyodu tribün öyle olunca.. Ama İstanbul Emniyeti işin kolayına kaçmaya devam ediyor, olay potansiyeli olan her maça yasak koymaya başladılar.. Emniyeti sağlayamamaktan değil, kendilerini yormak istemediklerinden kaynaklanıyor bu saçma kararlar.. Yoksa sen 800-900 kişinin bile emniyetini sağlayamıyorsan eğer, o görevde ne işin var, git başka bir uğraş bul kendine.. Zabıta ol ne bileyim..

Hayatım boyunca izlediğim tüm Beşiktaş Erkek Basketbol takımları, son periyot özürlü idi. Bu sezonki takım da aynı özürlülükte devam ediyor. Hoca ile, oyuncu ile pek alakası yok bu işin karar verdim. Bir paniktir alıyor takımı, alakasız atışlar, gereksiz zorlamalar, olmadık top kayıpları.. 37 yaşındaki kaptan, orta sahadan 3'lük deniyor 1 dakika kala maçın bitmesine.. Yazıktır, verdik maçı.. 3. periyotta dengeyi sağladıktan sonra kopartmalıydık, ama beceremedik malesef.. Yıllardır fener maçlarında yaşadığımız Damir Mrsic krizi yine tuttu, üst üste 3'lükler ile fenerbahçe kopardı galibiyeti.. Kafayı yedim ekran başında.. Eline sıçayım be adam, hep aynı senaryo anasını satayım...
Salonun boşluğu dikkatimi çekti hep diğer yanda.. Beşiktaş taraftarı orada olsa idi bugün, bu kadar boş olur muydu o tribünler ? Kesinlikle hayır..
...

1 aylık bir dönem için transfer dedikoduları ile kafamızı bulayacak süreç başlamak üzere.. Kimler gidecek, kimler gelecek göreceğiz futbol takımı için..  Birilerinin para ile satılabildiğini görmek istiyorum artık. Adam satalım, adam almayalım istiyorum.. Koyim bi tarafına gelecek şampiyonluğun, azcık kıçını başını düzeltsin takım, paralarını alabilsin şu klübün personeli.. İstiyorum ama nerde, tabi ki hayallerde..

taksim

  1. gravatar

    # by asidiktesir - 28 Aralık 2009 04:03

    resimdeki kırmızılı kişi, libero pozisyonundaki hanım kızımız pınar eren. yetersiz belki ama pek sevimli gelir bana hep. belki boydan belki tavırlardan, bir afacanlık var kendisinde...
    zamanla daha iyi olacak diye bir umudu bir senedir besliyorum ama artık yaşı ve zamanı geldi. daha iyi olsun artık...

  2. gravatar

    # by Adsız - 28 Aralık 2009 05:27

    nimet abla ahahah

  3. gravatar

    # by Ömer - 28 Aralık 2009 11:08

    Voleybol macinda size gore sol taraftaki tribunde bir atkili manyak gozunuze carptiysa, o da bendim :) Bilseydim senin ve oneblood'un orada oldugunu muhakkak gelirdim yaniniza.

    Hentbol macinda da vardim ama daha cok protokole yakin bir yerde tek basimaydim. Tabii tezahuratlara vs. katildik, cok da guzel ortam vardi.

    Onde acilan pankartta ne yazildigini cok merak ediyordum, cok guzel oldu bu fotograf.

  4. gravatar

    # by taksim - 28 Aralık 2009 13:52

    Hatırlıyorum evet, biraz içerlemiştik ama niye yanımıza gelmiyor diye..
    Bir dahakine artık :)

  5. gravatar

    # by Ömer - 28 Aralık 2009 22:00

    Yanimda arkadasim vardi, Galatasarayli.. Salonun yakinlarinda oturuyor kendisi, sirf muhabbet olsun diye geldi o gun. O oyle yapinca onu tek basina birakamadim orada, o da gelmek istemedi tabii Besiktas tezahuratlarinin yapildigi yere.. Yoksa icim gitti valla tezahurat yaptikca siz :D

  6. gravatar

    # by Adsız - 31 Ocak 2010 01:03

    Ben mactaydım valla hemde o bagıran tarafta güneşim bak işte taraftarın her zamanki yerinde sen iste öleyim canımızı seve seve verelim bizdeki sevgi böyle parayla değil kınıyorum sizi boyle bir olay yok