Futbolcuyu Bitirme Planı

Bir insanı kazanmak ya da kaybetmek her zaman kolay olmamıştır. Elinizin altındaki insan size bağlıysa para kazandığı alanda sizin söylediklerinizi yapmak zorundaysa bu kaybetme işi kolaylaşıyor. Uzun vadede gözükse de bir futbolcuyu 6 ayda kaybedip kendi taraftarı önüne kurban olarak atabilirsiniz. Bunları madde madde sıralamak yerine olayları yaşamış görmüş biri olarak anımsatarak ilerlemek daha iyi olur sanırım. Öncelikle elinizdeki oyuncu Türk ve sizin altyapınızdan çıkmış biri olmalı. Çünkü özkaynağınızdan çıkmış oyuncuyu oyun hamuru gibi istediğiniz şekle sokabilirsiniz çünkü bilirki hayatını verebileceği klüp onun için kötüsünü düşünmez her şeyi onun iyiliği için yapmaktadır. Oyuncunuzu altyapıdan çıkartıp A takımda iki üç sene pişirip yıldızlaştırıp klübünüzün bonservis tarihinde rekor denebilecek bir fiyata Avrupanın kalburüstü bir liginin ama onun orta sıralarda bir takımına satabilirsiniz. Futbol hayatında yıldızlaştığı yıllar içinde olan futbolcu adından söz ettirecek bir isim haline gelir, gol krallıklarına yaklaşır, milli takımın değişmez oyuncusu olur sakatlıklar yaşar düşer kalkar sonunda "O" olur. Taraftarınız onu orada izlerken sürekli eski takımına döneceği günleri düşünür hayal eder, kolunda kaptanlık bandıyla tekrar tribünden izlediği o yeşil sahada görmek ister. Futbolcu da bir gün döneceğini bilir ama onun için daha erkendir hırsı azmi devam etmektedir. Yaşadığı sakatlıklardan kurtulup misyonunu tamamlayamayı düşünmektedir. Ancak gün gelir altyapısından çıktığı klübün başındaki Başkan kendi başarısızlıklarının üstünü örtmek için taraftara ve camiaya sunacağı kurtuluş reçetesi olarak onu görür. Futbolcunun dönmemek için ısrarları belli bir yere kadar sürer, kafasında dönmeyip o çok sevdiği taraftarların gözünden düşme korkusu başlar. 

Gün geldiğinde hayal ettiği yaşamı bırakıp aileni ikna edip geri dönersin, futbolu o yeşil sahada bırakma gururu herşeyin önüne geçer. Futbolcumuz Türkiyeye döner askere gider kampa katılamaz ama bu sadece "onun" sorunudur. Çünkü o artık geri dönmüş bir efsanedir ve süpermen olmak zorundadır. "uyan süpermen daha uçucan." Artık sıra kahinin oyunları gelir her sıkıştığında onu sahaya sürer bir anda herşeyi kurtarmasını her topu 90a göndermesini ister, madem İspanya'da attın burda da atarsın ne de olsa sen büyük topçusun senin idmana fizik kondüsyona güçlenmeye ihtiyacın yoktur. Senelik ne kadar para aldığını geldiğinde taraftarın gözüne de soktuk geri kurtuluşun yok. "İsyan etmenin faydası yok, kaderin böyle. Yol belli. Eğ başını, usul usul yürü şimdi." Onun için herşeyden önce onu yetiştiren ailesi olduğu klübü gelmektedir. Sadece "aldığım paraya bakarım" "yedek klübüsünde otururum girdiğim maç olursa da deli danalar gibi sağa sola koşarım" kafasında değildir. Bir an önce kendini zaten ispatlamış olmasına rağmen sadece taraftara olan vefa borcunu ödemek ister. Kafası rahat olsa en basit hareketlerle başaracağı şeyleri zorlasa da yapamaz. Ve işte o akşam oyundan alınırken "ıslık" sesleri arasında yürür klübeye doğru, oyundan çıkarken dönüp tribünleri alkışladığı günler mi geçer aklından orasını bilemeyiz. Ama bizim aklımızdan tek bir şey geçer biliriz ki sen "O"sun gerçek ve tek kaptansın.

oneblood 

  1. gravatar

    # by SirEvo - 9 Aralık 2009 18:21

    Kaptan mı? Şaka mı bu?
    Ne dediğinizin farkında mısınız?
    Takıma zorla geri dönen, dönmek istemeyen ama 3.5 milyonları duyunca "e hadi geleyim" havasında olan, son golünü atalı 1 sene geçmiş olan, geçen sezon kaç dakika(!) oyunda kaldığı belli olmayan, beceriksiz, gereksiz, egoist bir adam Nihat. Bu adamı övmekle ne yapmaya çalıştığınızı anlamış değilim. Bu adamdan bundan sonra ne futbolcu, ne kaptan olur. Aman diyeyim BEŞİKTAŞ gibi büyük bir klüpte böylesine gereksiz bir adam kaptan olmasın!

  2. gravatar

    # by oneblood - 9 Aralık 2009 18:27

    Nihatın beceriksiz gereksiz bir insan olduğunu düşünseydim sizin gibi zaten bu yazıyı yazmazdım. Sırf para uğruna geldiğine nasıl bu kadar eminsin orası da muamma. Nihat Beşiktaşın çocuğudur benim için gerisi fasa fiso.

  3. gravatar

    # by SirEvo - 9 Aralık 2009 19:28

    Evet ya zaten Nihat 3.5 milyon euro yıllık alacak bir oyuncu, bunu sahada defalarca gösterdi bizlere. Bu kadar çok para almasının sence sebebi ne?
    Beşiktaşın çocuğu diyorsun bir de. Beşiktaşın çocuğu ise para mara dert etmez, boş mukaveleye imza atar.
    Beşiktaşın çocuğu 3.5 milyon euro para istemez, bu kadar net. Kendimizi kandırmayalım. ;)

  4. gravatar

    # by stalker - 9 Aralık 2009 19:35

    nihat kaptandır, candır. bu takımın ihtiyacı olan liderliği gösterebilecek kişidir. sadece şu formsuz dönemi atlatıp "ispat" isteyen kamuoyunun ağzını kapatması lazım. nihat'ın aldığı para filan da zerre skimde değil.

  5. gravatar

    # by Schumy - 9 Aralık 2009 20:08

    Beşiktaş'ın Nihat aşkı Galatasaray'ın Hakan Şükür aşkına gün ve gün daha çok benzemekte. Şimden dikkatli olmakta fayda var. Nihat da aynı Hakan gibi çocuğumuz mantığıyla kulübe geri gönderildi ve ikisi de kulüplerine geri döndüklerinde en fazla para kazanan Türk oyuncular oldular. Bakalım bu işin sonu nereye gidecek...

  6. gravatar

    # by Şairler Parkı - 9 Aralık 2009 20:12

    Nobre'nin 2 küsur aldığı yerde Nihat'ın aldığı para gayet doğaldır. Bunun da Nihat'la alakası yoktur. Tamamen yönetimin beceriksizliğidir oyunculara verilen para miktarı.

    Adam İspanya'dan dönmek istemedi, niye dönsün ki? Geçen sezon ağır bir sakatlık yaşamış, bu sene askerlik sebebiyle kampa katılamamış bir adamın düşük performansı yüzünden futbolculuğu tartışılıyor. Gereksiz, beceriksiz olduğu dile getiriliyor. Nihat da biliyordu en ufak başarısızlığında nasıl eleştirileceğini. Orada kafası daha rahattı. En azından topçuluğuna laf atmıyorlardı.

    Nobreler,Gordonlar,Higuainler müstehak bize.

    Piuu Nihat da kim canım?!

    Ege

  7. gravatar

    # by SirEvo - 9 Aralık 2009 21:35

    Yav biz farklı Nihatlar mı izliyoruz anlam veremedim?

  8. gravatar

    # by taksim - 9 Aralık 2009 23:42

    SirEvo kimse nihat'a zaten süper oynuyor dememiş ki, iyi olmadığında hepimiz hemfikiriz zaten..
    Ama Beşiktaş'ın çocuğu olduğundan dolayı kredisi bizde çok fazla.. Sahada beceremese bile bizim yansımamızı yedek klübesinde veya mikrofon uzatıldığı zaman söyledikleri ile gösterdiği için çok fazla..
    Bu şekilde düşünüyoruz, bu düşünceler çerçevesinde yorumluyoruz..
    Bazen söylüyorum Beşiktaş faşistiyiz diye.. Bizim adamımızı her yönde kayırırız, bunu da hakkımız görürüz. Para konusunda da ne alıyosa helal olsun benden de..

    Ama herşeyi bir kenara bırakacak olursak, Nihat'ın göz kapakları çok kıllandırıyor beni.. Mosmor arkadaş.. O nasıl iş yahu..
    Nihat olmasa başka işler yapıyor diyeceğim de, diyemiyorum. :)

  9. gravatar

    # by Pamukk - 10 Aralık 2009 12:01

    çok güzel yazı eline sağlık. hiç kredi vermiyor ona tribün çok erken yuhlandı ıslıklandı. sırf nihat özelinde değil kınıyorum kendi futbolsucunu yuhlayanı. hele kendi evladını yuhlayana sölicek sözüm yok.

  10. gravatar

    # by SirEvo - 13 Aralık 2009 23:05

    Bu ne muhteşem bir oyuncu, bu ne çok kredi tanınabilecek bir oyuncudur böyle.
    Takımda kalmaya devam etsin, sizler de kredinizi vermeyi devam ettirin...