Gökhan Zan

İyi bir stoperin ilk akla gelen özellikleri nelerdir sayalım .. Hava toplarına hakim olmak, birebirde zor çalım yemek, çok yüksek beklenti olmasa da oyun kurma ve pas verme konusunda yetenekli olmak, gelen pozisyonu önceden sezebilmek ve önlem alabilmek, kademe yapmak..
Peki Gökhan Zan'da hangisi var ?
Hiçbiri yok..
Ya da var, ama kendisi oynayamıyor..
Bir milli takım forması altında izliyoruz kendisini, hayran kalıyoruz; bir Beşiktaş forması altında izliyoruz kendisini, küfür ediyoruz.. Ben bu olayı bir türlü anlayamadım, üstüne dumurlarda geziyorum maç kadrolarını gördüğüm zaman..
Çünkü Gökhan ayan beyan formsuz ve buna rağmen Zapo'yu bile yedek bırakabiliyor. Aynı zamanda da milli takıma çağırılıyor..
Tamam geçen milli maçta -izlemedim, anlatılan üzerine- Drogba'yı iyi tutmuş olabilir, ama ben milli maçta Drogba'yı kesen stoperin, Siyah-Beyaz forma altında da rakip forveti kesmesini beklerim.. Milli maçta canını dişine takan stoperin, Beşiktaş gol yemesin diye ölmesini isterim..
ama gel gör ki, o Beşiktaş karşısına çıkan rakip takımın defans oyuncuları her maçta maldini klasında top oynarken, bizim Gökhan'ımız -afedersin- "kazma" seviyesiyle toplara vuruyor.. Zamanında iki maçta bir de sakatlık çıkıyordu başımıza, Wikipedia'da bile lakap: Cam Adam yazıyor artık ..
Ertuğrul zamanında Sivok-Zapo ikilisi uzun süre gol bile yememişti, son haftaların popüler ikilisi Gökhan-Sivok ikilisi ise, bir atak bile gelse araya kaçırma eğilimindeler..
Hoca bizi duysa, azıcık kenara alsa Gökhan'ı, cidden iyi olacak sanki..
Çek Cisseyi geriye, koy Uğuru ortaya..
Stoperde sivok-zapo..

ne güzel olur ya..

  1. gravatar

    # by yürü güneşe - 2 Mart 2009 19:50

    Yanında kimi oynarsa bozan bir adam Gökhan Zan. İtalya görmüş Sivok bile ne hale geldi...