Milli Takım Vs. Beşiktaş


Milli takım teknik direktörü fatih terim, yine bizi yanıltmayarak, Beşiktaş'tan sadece milli takımı bırakan (!) Rüştü'yü ve İbrahim Üzülmez'i almış..
Stoper'e toraman, kanada Ekrem tercih edilebilirdi, şu sıkıntılı dönemde. Böyle bir dönemde -Beşiktaş formda, oyuncular formda, Rakip de İspanya- futbolcu da ister milli takım kadrosunda kendisini görmeyi, çünkü hak etmiştir o formayı. Ama olmayınca, adamı da küstürüyorsun milli takıma. Toraman da güzel dokundurmuş, zamanında bizim taraftarın açtığı bir pankart misali; "Sessizlik Anlayana Çok Şey Anlatır." Helal olsun..
Bu mevzuda tek istisna futbolcumuz Gökhan Zan. Oynasa da oynamasa da milli takımın klişe futbolcuları arasında kendisi ve tereddütsüz herkesin görebileceği şekilde, Milli takım maçlarına, Beşiktaş forması altında çıktığı maçlardan daha fazla konsantre oluyor. Hal böyle iken, kendisi milli takıma her zaman seçilmelidir. Hatta işi abartıp milli takımdan başka takımda da oynamayabilir, Beşiktaş'ta eksikliğini hissedeceğimizi düşünmüyorum kendi adıma.. Buyursun, milli takım forması ile başarıdan başarıya koşsun..

Gökhan'dan ayrı olarak, milli takıma giden oyuncu demek, potansiyel sakatlanacak oyuncu demek bana göre.. Zaten ağzı ile kuş tutsa oyuncumuz, alınmıyor milli takıma.. Mesela, alsa şimdi Toraman'ı Ekrem'i, maç boyunca kasılacağız aman bişey olmasın, aman canı yanmasın diye.. Hiç Gerek yok strese girmeye, zaten takımın şu durumu yeterince stres yaratıyor..

Mümkünse, böyle kritik maçların oynanacağı dönemde, bilhassa Beşiktaş'tan hiç oyuncu almasın Fatih Terim.. Hatta kritik maça da gerek yok, hiç oyuncu almasın bizden kendisi.. Doldursun kadrosunu Colin Kazımlarla bilmemnelerle.. Beraber takılsınlar..

Biz de alalım elimize biralarımızı, geçelim Tv karşısına, keyifli keyifli maç seyredelim, kafa dinlendirelim milli maç aralarında.