Yeni Stad Mı ? Peki Nereye ?


Geçen sezonun sonuyla beraber, yönetimimiz popoyu kurtarma amacıyla "yeni stad" paniğine girmişti.. O kadar emin bir şekilde yapamayacaklarına inandığım girişimi, o kadar emin bir şekilde yapacaklarını iddia ederek kamuoyuna sunmuşlardı..
O günden bugüne, gündemler değişti, transferler hocalar derken konu ikinci plana düştü..
...
Şimdi, neredeyse aradan bir sezon geçmek üzere, zamanında verilmiş tarihleri çoktan unuttuk.. Ama hala gerekli izinlerden bahsediliyor.. İstanbul'da takip eden taraftar işin içini, ne yapılıp yapılamayacağını veya ne yapılması gerektiğini büyük bir ihtimalle biliyor.. Ama bu takıma gönül vermiş uzaktaki aşıklar, mevzudan pek haberdar değiller..
İşin özeti çok kısa şudur; İnönü yerine Şeref Stadı olarak bahsettiğimiz güzide mabedimiz yıkılamaz..
....
Gençlerbirliği maçında, C.Başkanı geldi mabede.. Medyada hiç yer bulmayan ani protestonun ardından kapalıdan "İzin versene, İzin versene, Yeni Stada, İzin versene" şeklinde bir slogan yükseldi.. Ama işe bakın ki, aynı taraftar, birkaç saat öncesine kadar, tünel yapımı sebebi ile çamur deryası haline gelmiş yollardan ayakkabılarını pisleterek stada girmişlerdi..
O çamur deryasına sebep olan tünel, dolmanahçeyi bomontiye bağlayacak olan, İBB'nin 7 tepeye 7 Tünel isimli projesinin bir ayağı.. Projenin yapıma karar verilme ve ihaleye çıkartılma tarihleri, neredeyse Demirören yönetiminin başa geldiği tarihe denk geliyor..Yani O zamandan bu yana İBB, dolmanahçede, stadımızı çevreleyen bir tünel sistemi inşa etmeyi kafasına koymuş durumda..


Yukarıda işin özeti bölümündeki iddianın kaynağı şudur.. İhalesi yapıldı, proje hazır, kazmayı vuruyoruz şeklinde geyiklerle kamera karşısında şov yapan yöneticilerimizin, arkasında durmuş oldukları Yeni Beşiktaş Stadyumu Projesi, bu söz konusu tünellerin üzerine denk gelmekte..
Projede, dokunulamayan Eski Açık tribünümüzün stadyumdan ayrılması ve stadyumun Eski Açık tribünü kadar yukarıya kaydırılması ile yapılacak yeni mabedden bahsediliyordu, halen de aynı hikaye devam ediyor.. İbb çoktan geldi, önce yolu değiştirdi, sonra tüneli kazmayı bitirdi ve karşı taraftan birleştirdi, yıl sonunda da açılışını yapacak.. Artık stadyumu kaydıracak bir alan kalmadı..
Yeni bir inşa kondurmak için temel kazmak gerekecektir.. Teknik olarak pek bilgim olmasa da çevresinde de alan bırakmak gerekir.. En azından proje üzerinden gidersek; yeni yapılacak Stadyumun kuzey tarafında bulunacak olan Kale Arkası tribününe giriş için.. Detaylarda geçen alışveriş merkezlerini, büyük marketleri ve 7/24 çalışacak dükkanları saymıyorum ..
...
Mevcut başkan, kapalıdaki locaları kaldıracağım, kapalıyı gerçek sahiplerine vereceğim vaadi ile başa gelmiştir, tribünsel açıdan dediklerinin bir kısmını da yapmıştır.. Başlarda iyi gibi iken, aynı başkan yamulmaya başlamış ve Beşiktaş tarihinin en çok kere protesto edilen başkanı konumuna gelene kadar rezilliklerine rezillik katmıştır. Yapılamayacak bir stadyumun propagandası, su tabancası ile düşmana ateş edip, ölmesini beklemekten öte bir şey değildir bana göre bu başkan, ve bu başkanın yalamaları için..
...
Benim için yeni stad olmasa da olur, çoğu taraftar için de böyledir diye düşünüyorum.. Evet Şeref Bey Stadı, o kadar da sağlam durmuyor artık, çok yaşlandı.. Görmüş olan vardır belki, tribünlerin altında bulunan görünmeyen bölümler, -soyunma koridorları ve koridorların dış ksıımları- çok fena.. Çaresi restorasyon yapmaktır bana göre. Sezon bitimi ile beraber başlanacak, tüm stad baştan aşağıya yenilenecek, temellerden desteklenecek, tuvaletler, giriş-çıkışlar, içerideki kapılar, büfeler vs. düzenlenecek ve yepyeni bir mabed haline gelecek.. Hatta abartıp, yeni açığı tekrardan inşa etmek gibi bir olaya bile girişilebilir, stadın diğer bölümleri ile uygunluğu şart koşularak..
Seçenekler çok fakat, yönetim imkansızın peşinde koşturuyor.. Hala yeni stad hayaliyle yaşayan varsa üzmüşümdür sanıyorum, kusura bakmasın ama olayın gerçek yüzü budur, sezon sonuna doğru konunun gündeme gelmesi ile yeni bir yönetimsel skandala da daha hazırlıklı olmak gereklidir..

taksim